bondehusvinduer

Bondehusvinduer kan både være nostalgiske og energivenlige

Bondehusvinduer kan både være nostalgiske og energivenlige

advertorial

En facade som indgyder nostalgi

Du har måske selv prøvet at gå ned ad en gammel, hyggelig og brostensbelagt gade. Det er sommerferie, det er fuglefløjt og sommerfugle i luften, og alle de små byhuse er malet i smukke farver. Der er blomstrende stokroser op ad husmurene, og imellem blomsterbladene titter de smukkeste, sprossede bondehusvinduer frem. Måske er det netop sommerferieminder som disse, der er årsagen til at du har købt, eller måske overvejer at købe, et gammelt by- eller bondehus.

Hvad er forskellen mellem et byhus og et bondehus? 

Bondehuset er en gammel betegnelse for de huse, som ofte er fristillede og beliggende på landet, der blev bygget omkring 1700-tallet. Byhusene er kommet til senere, i de større byer, og blev bygget i perioden omkring 1800-tallet til starten af 1920’erne.  Det som de to hustyper har til fælles er, at de ofte har de karakteristiske, nostalgiske og smukke bondehusvinduer.

bondehusvinduer

Romantisk udtryk, men har energivenligheden i top! 

Vi bliver hele tiden gjort mere bevidste omkring bæredygtighed, miljøet og global opvarmning. Alle huse vurderes ud fra deres energimærkning, som kan have en stor effekt på den samlede pris, når du en dag skal sælge dit hus. Vinduerne i dit hus er derfor særligt vigtige for energimærkningen, fordi de er skal kunne holde kulden ude, og varmen inde. Når man bor i det skandinaviske klima, er det således vigtigt, at dine vinduer er velisolerede. Mange tror fejlagtigt, at nye bondehusvinduer ikke kan være klimavenlige, men der tager de fejl. I dag kan du finde modeller på markedet, som ikke blot bidrager til et smukt og romantisk helhedsudtryk til dit hjem, men som også er energivenlige. Mange nye bondehusvinduer er produceret således, at de karakteristiske sprosser limes på et gennemgående vinduesglas, så der sikres et minimalt varmetab, men som ligeså gør, at vinduerne er væsentligt billigere at producere.