Er ølbrygning for alle?

Er ølbrygning for alle?

Man kan sige, at man jo sjældent lige ved, om man er til den ene hobby eller den anden, før man har fået afprøvet det praktisk med sig selv og fået det under neglene og fået noget erfaring med det.

Det er lidt ligesom, når man skal lære noget: Det er jo godt nok at få forklaret eller læst, hvordan man gør, men når man prøvet det praktisk selv, så får man den egne erfaring, der er vigtig for, at kroppen og sindet husker det bedre for en selv – ellers er det jo bare udenladslære.

Men omvendt kan det jo også være lidt for meget af det gode, hvis man nu går hen og køber udstyr til ølbrygning for en masse penge sammen med ingredienser til det, og man så finder ud af, at det da er meget morsomt, men at man som sådan ikke går op i det.

Nogle diller koster måske ikke så meget, men her står man så tilbage med en masse udstyr, som man så skal forsøge at sælge til folk, der selv vil prøve den hobby af, hvor man så har noget udstyr, der ikke er brugt så meget, eller de bare mangler noget udstyr – og så må man leve med, at man ender med at tabe penge på den dille.

Andre gange så ender det jo dog med, at det bliver en besættelse, hvor man hele tiden forsøger at forbedre sig, øver sig sammen med andre, opretter en ølklub.

Ja, måske ender man ligefrem med at producere noget eget øl, så man skal oprette sig som firma og indhente godkendelser for at kunne sælge ud af det via ens eget bryggeri.

Men mange gange er den slags jo ikke til at sige, hvor man er, før man har prøvet sig frem for at se og mærke, hvilken type man er.