Sådan vedligeholder du din kloak bedst

Klimaforandringer betyder, at våde Danmark nok kun bliver mere våd. Der vil komme mere regn, og med mere regn kommer risikoen for oversvømmelser.

Hvis du lejer en lejlighed, er det ikke dit problem, men hvis du har eget hus, sommerhus eller en kolonihave, så skal du have styr på din kloak. Der er nemlig en række kommunale krav til håndtering af spildevand. Hvis skaden sker, og du ikke har nået at vedligeholde din kloak, kan det tænkes, at du f.eks. skal have fat i en kloakmester i Skive.

Vær opmærksom på kloakrør og brønde

Kloakken og rørene i ens hus er nok ikke den del, man giver mest opmærksomhed og kærlighed. Det er dog en god ide at begynde at gøre. Tjek den derfor med jævne mellemrum for skader og rens den. Det vil ikke alene gøre det nemmere at komme af med vand, når man f.eks. bader eller vasker op, men det vil også mindske risikoen for vandskade.

En kloak er det system af rør og brønde, som er under og omkring boligen, og som leder spildevand væk fra dit køkken og badeværelse og videre væk fra din matrikel. Ældre rør i beton vil typisk have en levetid på ca. 50 år, men i nyere tid er vi begyndt at lave dem i hård plast, hvilket gør, at de har en levetid på omkring 100 år, hvis du passer på dem.

Hvordan vedligeholder du dine kloakrør?

Det er dig, der har pligt til at vedligeholde kloakrørene på din grund. Det gør du bedst ved at få dem spulet igennem en gang imellem, hvilket skal gøres af en autoriseret kloakmester.  

Rørene kan blive stoppet af mange årsager. Det kan være på grund af rødder, som vokser ind i rørene, men det kan også tænkes, at det er fordi, du hælder alt muligt skidt i dine afløb som stegefedt, stearin mm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *