Skimmelsvamp? Det skal du gøre

Skimmelsvamp? Det skal du gøre

Har du først fået mistanke om at din bolig eller din virksomhed kan have skimmelsvamp, handler det om at reagere så hurtigt som muligt på denne mulige trussel. Får skimmelsvamp først fat, kan det være meget svært at slippe af med igen. Reager derfor så hurtigt som overhovedet muligt hvis mistanken opstår.

Hvis der er mistanke om skimmelsvamp, er den bedste måde at reagere på at undersøge hvorvidt mistanken holder. Dette kan gøres ved at foretage en skimmelsvamp test, som kan afklare, hvor vidt der er tale om skimmelsvamp eller ej. Det er vigtigt ikke at tage let på denne mulige trussel som skimmelsvamp er, fordi denne plage er sundhedsskadelig for mennesker. Sørg derfor for at være meget påpasselig når der skal testes for skimmelsvamp.

Der kan være meget forskel på hvordan skimmelsvampen viser sig, og dermed også i hvor hurtigt det opdages. Har svampen angrebet for eksempel loft eller vægge, kan det være nemt hurtigt at opdage angrebet, få testet og derefter udryddet plagen. Sidder svampen derimod gemt bag for eksempel fodpaneler eller inde i vægge, kan det tage tid før plagen opdages og derefter kan udryddes. 

Afhængigt af hvor svampen sidder og hvordan den ser ud, kan det være en god idé at lade et professionelt hold om at stå for at teste skimmelsvampen. Der findes efterhånden en del metoder hvorpå man kan teste for svampen. Nogle af disse metoder kræver erfarent personale, som ved hvordan man skal begå sig omkring udstyret. Sørg altid for ikke at udsætte dig selv eller andre, for eksempel medarbejdere, for unødig fare ved at teste for skimmelsvamp. Er man det mindste i tvivl, kan det være bedst at lade fagpersoner stå for denne del af processen. 

Reagerer man hurtigt på en mistanke om skimmelsvamp, vil man hurtigere kunne slippe af med denne trussel igen!