Vær varsom med jagtudstyr

Vær varsom med jagtudstyr

Når du skal på jagt, så har du selvfølgelig brug for meget forskelligt jagtudstyr.

Det gælder alt fra tøjet, hatten, skoene, måske en lommelærke, men måske vigtigt af øl: Rifler og andet til at nedlægge bytte med.

Dette udstyr skal vælges med omtanke, da der er meget forskelligt at få fat i, som egner sig til, om man jager råvildt, fasaner, andre fugler, harer og så videre.

Nogle jægere sværger til bestemte typer af nedlæggelsesvåben, mens andre har et mindre arsenal på sig, hvilket kan gøre det bøvlet at bevæge sig rundt på jagtområdet og være klar til at skyde efter noget vildt.

Man skal også huske at have en jagtkniv med sig, som man både kan flå bytte op med, men måske også skære tråde op med, hvis noget dyr har forvitret sig sammen i nogle tråde i skyndingen ved at stikke af.

Nogle jægere vælger også at lægge fælder ud, så byttet kan gå i disse fælder, som man tjekker jævnligt.

Visse jægertyper kan lide at jage alene eller blot i par, hvor de står tidligt op, gemmer sig i dække eller i et jagttårn og venter på byttet, der selv kommer ud for at finde noget at spise fra morgenstunden.

Her har man måske lagt nogle slikkeblokke ud, som tiltrækker specielt råvildt, hvorpå man kan skyde dem på afstand.

Andre jægere vælger igen at jage mange sammen fra for eksempel et gods, hvor der er et tilstødende jagtområde, man kan jage fra.

Man tager måske jagthunde med, der kan jage især fugle frem, som jægerne kan skyde.

Men – som vi indledte denne artikel med i rubrikken – så er det vigtigste altid at være opmærksom på ens jægerudstyr, selvom man sikkert har fået undervisning i dette, da man tog jagttegn.

Peg ikke på andre med geværerne, ikke engang for sjov. Og husk altid, hvor de udlagte fælder ligger, så du eller andre mennesker ikke træder i dem.

Tilbage er der ellers bare at sige: Knæk og bræk!