Værd at vide for dig, der fyrer med træpiller

Værd at vide for dig, der fyrer med træpiller

Træpiller er en billig måde at opvarme boligen med, hvis man sammenligner med blandt andet gas, fjernvarme og olie. Der er dog lidt forskel på, hvor meget energi du kan få ud af den enkelte type af træpiller, og så er der nogle forholdsregler, du bør foretage dig, når du køber og opbevarer træpiller.

Kig efter specifikationerne

Først og fremmest, så gælder det om at tjekke brændingsværdien. Desto billigere træpillen er, desto dårligere er brændingsværdien ofte. Det er derfor værd at være OBS på dette. Skal du pludselig til at bruge tre sække i døgnet i stedet for to, så er det ikke sikkert, at du sparer noget i sidste ende.

Vær også opmærksom på, at det er vigtigt, at der er vand i træpillen. Dette skal helst ligge på omkring 7 %. Dette nedfører nemlig, at pillerne bedst muligt kan holde formen. Bliver de for tørre, så smuldrer de i posen og giver mindre brændingsværdi. Er de for fugtige, så laver de mere sod i skorstenen på grund af fordampningen.

Når du kigger på træpillens styrke, så gælder det om at få den så højt som muligt. Styrken dækker over, hvor mange procent af pillerne, der er intakte, når de er blevet transporteret og hældt på pillefyret.

Er dit fyr indstillet korrekt?

Det er ikke nok, at du vælger den mest effektive eller billige træpille for at spare penge. Du skal også sørge for, at fyret er indstillet til den type, du bruger. Der er nemlig forskel på måden, fyret brænder af på, når der er tale om henholdsvis 6 mm og 8 mm piller.

Træpiller som strøelse i hestebokse

Ud over at levere varme, så har træpiller også en fortrinlig sugeevne, hvilket er årsagen til, at de er blevet yderst populære som strøelse hos heste. Samtidig er de nemme at muge i, og på grund af massefylden, fylder de ikke ret meget på møddingen, selvom de suger samme mængde fugt som halm.